onlne desara shop. Powered by Blogger.

29 Oct 2012

Review Product : Nano White

0 kritikan sahaja


Sebut saja Nano White, dalam fikiran mesti teringat kat dutanya yang comel molek, Diana Danielle. Memang sesuai sangat la dia jadi duta Nano White kan, dengan kulitnya putih melepak tu. Sarah juga baru-baru nie telah mencuba produk Nano White atas gesaan saleswomen kat Supermarket. Lagipun, before pergi supermarket tu Sarah ade jugak search pasal produk nie, dan kebanyakan testimoni dan pengguna Nano White kata produk nie bagus. Jika sebelum ini Sarah memang setia giler kat Clean&Clear, tapi malangnya Sarah rasa produk tu tak berapa berkesan untuk menentang jerawat. 

 First time Sarah beli  Nano White Awakening Snow Wash yang sangat best nie. Harga produk nie terus terang Sarah cakap, agak mahal berbanding produk lain seperti Safi, Syurah, Clean&Clear dan seangkatan dengannya. Hari tu kebetulan ada promosi, beli ceanser dia bagi percuma cleansing milk 50 mL . Harga pencuci muka  Awakening Snow Wash nie dalam Rm17 lebih kalau tak silap. Demi nak try, Sarah beli jugak , lagipun dapat 2 barang sekaligus. Kira Ok la.

 Awakening Snow Wash best!

Pada bulan pertama pakai, kawan Sarah ada tegur. Dia cakap muka Sarah dah makin ok sekarang. Parut jerawat pun makin pudar. Apa yang Sarah suka tentang Awekening Snow Wash nie adalah dia tak keringkan muka seperti produk lain. Walaupun hasilnya agak lambat (kata sesetengah orang), tapi bagi Sarah ianya satu produk yang sangat best. Lagi-lagi Sarah suka cuci muka dengan kerap, sebab muka selalu keluar minyak banyak. Biasenya bila kita selalu guna pencuci muka dengan kerap, muka kita jadi kering je dan rasa tak selesa tapi dengan nano white nie, ianya sangat berbeza. Tak percaya?Cer try...

Cleansing Milk pula adalah untuk menanggalkan make up. Hanya guna tisu muka untuk lap muka dengan Clenasing Milk tu, dan bilas bersih-bersih. Hasilnya, kulit bebas dari make up dan terasa lembut giler! best sangat.=)

Lepas lebih kurang guna dua benda nie, terasa nak tambah rangkaian lain. Benda yang ada dalam fikiran adalah krim malam! Kenapa bukan krim siang? Sebab krim siang Safi Perfect 10 Sarah masih banyak lagi masa tu, sayang pulak nak buang. Lagipun, malam-malam teringin jugak dan membelai kulit. 
Harganya pulak, alahai part harga la paling tak berapa suka. Dekat Rm 40 ringgit jugak kalau tak silap. Nasib baik masa tu ada promosi, beli nano white night cream repair, percuma Clay Cleanser (cleanser macam skrub).

Dalam kotak color hijau.


percuma Clay Cleanser, 50 mL

Memang teringin nak dapatkan cream siang, penyegar dan semua produk Nano White nie tapi memandangkan harganya agak membebankan bagi student cam Sarah nie, jadi rasanya dah cukup pakai 4 nie je. Kalau ada duit boleh la tambah-tambah lagi.
Okey, tu je Sarah nak share. Tak rugi kalau korang nak try produk nie. Percayalah.



[read more..]

22 Oct 2012

Belajar Umpama Melawan Monster

4 kritikan sahaja

Entri nie tidak memerlukan sesi bacaan yang panjang. Tengok je kartun bisu kat bawah. 
=) adakah korang alami perasaan yang sama?




Betul kan?


sumber: www.barnorama.com
[read more..]

KAIN PASANG CANTIK GIVEAWAY

2 kritikan sahaja


Klik Banner Comel Ye

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:

a) terbuka kepada semua yang pasti anda ada akaun facebook
b) anda WAJIB "like" page KAIN PASANG CANTIK
c) sila copy banner diatas dan juga banner sponsor dan buat entry mengenai giveaway ini WAJIB
d) sila tinggalkan link entri dan juga link facebook anda dibahagian komen


HADIAH UNTUK PEMENANG

3 pemenang akan dipilh berdasarkan top referral (sila promote giveaway ini habis-habisan)
setiap pemenang akan menerima sehelai kain pasang



[read more..]

18 Oct 2012

Lawak Kampus: Notis USM

3 kritikan sahaja




Mesti korang akan tergelak-gelak bila baca notis nie kan? Tapi jangan tertipu, ianya edit semata-mata. Bukan Sarah yang edit, tapi ada lah orang yang terlampau kreatif mengedit notis ini, siap ada watermark USM lagi.

Muhammad Idzuan Jamaluddin selaku mantan YDP MPP USM berkata:

Saya berharap,pengunguman yang diwawarkan terhadap USM di laman sosial Twitter,Facebook,Instagram & sebagainya hanyalah fitnah belaka.Teknologi tinggi masa kini tidak memustahilkan sesuatu yg tidak benar berlaku.TQ



[read more..]

15 Oct 2012

Felix Si Penerjun Handalan

1 kritikan sahaja

Kata penerjun berani mati ini :
"When I was standing there on top of the world, you become so humble, you do not think about breaking records anymore, you do not think about gaining scientific data. The only thing you want is to come back alive."












LOL!




[read more..]

14 Oct 2012

Segmen Gulai Tempoyak Ikan Patin

5 kritikan sahaja

Nie banner aku yang simple lagi tak cukup sifat.



Klik SINI Kalau Nak Join.

Terima kasih kepada owner blog Gulai Tempoyak Ikan Patin kerana menjemput Sarah di blog satu lagi, (Sararose.com) untuk join segmen yang dia buat . Sangat simple dan mudah segmen yang dia anjurkan, just buat banner dan satu entri yang simple.

Syarat-syarat segmen nie:

1. sediakan satu banner ciptaan sendiri bersaiz 400x150 (tak kisah korang nak buat macam mana).
2. buat satu entry ringkas tentang segmen ni.
dalam entry ringkas korang tu sertakan sekali link ke blog dia.
3. tinggalkan link entry korang kat ruangan entri segmen.


Korang tak payah duk termenung jauh, jauh..Jom ramai-ramai join!


*sorry, banner hari tu tak cukup syarat. Nie banner baru. Tapi paling simple di dunia la.




[read more..]

13 Oct 2012

CatWoman On Period

1 kritikan sahaja
LOL!





[read more..]

7 Oct 2012

Segmen Mialiana.com - Mari Berpantun

10 kritikan sahaja



Klik banner kalau rasa hebat berpantun.


Amboi, hari nie Sarah join segmen berpantun dari akak Mialiana. Sarah bukan hebat pun berpantun, cuma terasa nak try la keluarkan pantun-pantun asli dari Sarah sendiri.

Pantun akak Mia :

Malam-malam pergi kedai nyonya
Kedai jauh naik kereta Waja
Andai Mia ingin bertanya
Apakah nama panggilan manja

Kepala pening berpinar-pinar
Penat sungguh berlatih yoga
Jangan malu jawablah benar
Adakah bujang atau berkeluarga

Langit cerah indah warnanya
Ambil gambar rasa teruja
Ingin juga tahu statusnya
Sedang belajar atau bekerja

Buat kopi pekat-pekat
Makan roti dengan tuna
Adakah jauh adakah dekat
Tinggalnya di negeri mana




Pantun sudah dijual,Sarah jawab pulak ye.

Akak Mia janganlah marah,
Kalau saya jarang ke sana,
Panggilan manja tetap Sarah,
Manja ke tak nama tetap sama.

Akak Mia suka bertanya,
Tapi takpe Sarah jawab punye,
Masih bujang belum berpunya,
Ada orang nak masuk meminang ke?

Sarah tak suka makan peria, 
Rasa pahit tak macam tebu,
Berstatus pelajar muda belia,
UPSI tempat menimba ilmu.

Soalan last senang sekali,
Nak jawab sambil pejam mata,
Cik Siti Wan Kembang negeri dikenali,
Kelantan adalah negeri tercinta.


Huhuhu. Siap jugak pantun hamba.=)
Harap pantun saya terpilih.




[read more..]

3 Oct 2012

Lirik Locked Out Of Heaven

5 kritikan sahaja
Sape minat lagu Bruno Mars angkat tangan tinggi-tinggi. Kite geng lah.
Bruno Mars baru sahaja release satu lagu baru bertajuk Locked Out Of Heaven pada 1 Oktober yang lalu.



Berikut adalah lirik lagu:

One, two, one, two, three

Oh yeah yeah
Oh yeah yeah yeah
Ooh!
Oh yeah yeah
Oh yeah yeah yeah
Ooh!

Never had much faith in love or miracles
Never wanna put my heart on deny
But swimming in your world is something spiritual
I'm born again every time you spend the night

Cause your sex takes me to paradise
Yeah your sex takes me to paradise
And it shows, yeah, yeah, yeah
Cause you make feel like, I've been locked out of heaven
For too long, for too long
Yeah you make feel like, I've been locked out of heaven
For too long, for too long

Oh yeah yeah yeah
Ooh!
Oh yeah yeah
Oh yeah yeah yeah
Ooh!

You bring me to my knees
You make me testify
You can make a sinner change his ways
Open up your gates cause I can't wait to see the light
And right there is where I wanna stay

Cause your sex takes me to paradise
Yeah your sex takes me to paradise
And it shows, yeah, yeah, yeah
Cause you make feel like, I've been locked out of heaven
For too long, for too long
Yeah you make feel like, I've been locked out of heaven
For too long, for too long

Oh oh oh oh, yeah, yeah, yeah
Can I just stay here
Spend the rest of my days here
Oh oh oh oh, yeah, yeah, yeah
Can't I just stay here
Spend the rest of my days here

Cause you make feel like, I've been locked out of heaven
For too long, for too long
Yeah you make feel like, I've been locked out of heaven
For too long, for too long

Oh yeah yeah yeah
Ooh!
Oh yeah yeah
Oh yeah yeah yeah
Ooh!



Serius, aku TAK tahu lagu nie bawak maksud baik ke tak memandangkan lirik dia cam tu. Korang rasa?

Dengar lagu Locked Out Of Heaven kat Video Youtube ye.
Tak berkenan pada gambar video lagu tu.






Bruno semasa merekodkan lagu terbarunya itu.




[read more..]

Giveaway By Izwan.

4 kritikan sahaja

Nampak GA nie? Klik banner untuk join!

Hari nie dengan bangganya dapat jugak Sarah join GA dari Izwan. Ye la hari tu tak sempat nak join, tahu-tahu je dah tutup. Tapi, hari nie sempat join GA terbaru beliau.


Cara nak sertai Giveaway By Izwan :-

1. Buatkan satu entry Giveaway By Izwan.
2. Letakkan banner yang simple tu kat entry korang.
3. LIKE Page Facebook Izwan dan juga LIKE kat SINI.

Giveaway ini bermula hari ini 02/10/2012 hingga 16/10/2012.




Harap bertuah la. Izwan, jangan lupa singgah blog Sarah satu lagi : http://sararose-93.blogspot.com/ ye.



[read more..]